Over 100 akutt magesyke på helsekonferanse

Det var under en helsekonferanse på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo at 113 personer ble dårlige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Det var under en helsekonferanse på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo at 113 personer ble dårlige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over 100 deltakere ble rammet av akutt mage- og tarmsykdom under en helse- og kvalitetsregisterkonferanse i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet mistenker at smitten kan ha blitt spredt under en lunsjbuffé ved Radisson Blu Plaza Hotel torsdag 10. mars, skriver Bergens Tidende.

– Vi har vært på inspeksjon ved hotellet og tatt prøver av en rekke matvarer. Noen av de syke har også vært hos lege og tatt pasientprøver. Forhåpentlig vet vi hva som var smittekilden over helgen, sier Marit Kolle, avdelingsleder ved Mattilsynet i Oslo, Asker og Bærum.

Ironisk nok var Folkehelseinstituttet (FHI) medarrangør av konferansen, og de bistår Mattilsynet med å finne fram til smittekilden. Til nå har 399 av drøye 600 konferansedeltakere svart på undersøkelsen fra FHI, og hele 113 har oppgitt at de ble syke. Alle med symptomer som kvalme og oppkast, magesmerter og diaré. Noen av dem akutte.

– Det er kolossalt mange. Slikt forekommer ikke ofte, sier fagdirektør og medarrangør Marta Ebbing i FHI.

Radisson Blu Plaza Hotel Oslo er et populært konferansehotell og har blant annet Norges største bankettsal. Hotellsjef Tarje Hellebust forteller at de aldri før har vært borti lignende hendelser.