Sykepleier byttet ut morfin med saltvann

Statens helsetilsyn skal bestemme om kvinnen får beholde autorisasjonen. Foto: Christian Thomassen / NTB scanpix
Statens helsetilsyn skal bestemme om kvinnen får beholde autorisasjonen. Foto: Christian Thomassen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En sykepleier på et omsorgssenter i Møre og Romsdal skal ha stjålet morfin fra ampuller og fylt dem med saltvann. Statens helsetilsyn har suspendert autorisasjonen til kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken begynte da ansatte på omsorgssenteret fant flere hull i korker og i membranen på morfinglass, skriver VG.

Glassene ble sendt til teknisk undersøkelse og analyse, hvor de fant kvinnens fingeravtrykk på ampullene, ifølge Statens helsetilsyn.

– Å ta ut væsken med morfin fra hetteglass og plastampuller og erstatte innholdet med saltvann øker risikoen for at pasienter som har behov for disse legemidlene til smertelindring, ikke får tilstrekkelig effekt, sier assisterende fylkeslege Cato Innerdal i Møre og Romsdal til avisen. Det er ikke kjent om noen pasienter fikk utvannet morfin.

Sykepleieren erkjente forholdet i politiavhør, og Statens helsetilsyn skal nå vurdere om kvinnen skal få beholde autorisasjonen. Sykepleieren har også tidligere mistet autorisasjonen etter tyveri av legemidler, men fikk den tilbake i 2014.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus