Pasient skal ha dødd under rutineoperasjon ved Nordlandssykehuset

<p>ALVORLIGE HENDELSER: – Nordlandssykehuset ser alvorlig på hendelsene, og setter alt inn på å finne ut om det er feil ved eget system, rutiner eller utstyr som kan ha forårsaket hendelsene, sier direktør Paul Martin Strand.<br></p>
ALVORLIGE HENDELSER: – Nordlandssykehuset ser alvorlig på hendelsene, og setter alt inn på å finne ut om det er feil ved eget system, rutiner eller utstyr som kan ha forårsaket hendelsene, sier direktør Paul Martin Strand.
Foto: Tommy Angelsen / NTB scanpix

I tillegg skal to personer ha fått komplikasjoner under rutineinngrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordlandssykehuset har stengt av et operasjonsområde etter at det har skjedd tre alvorlige pasienthendelser i løpet av en måned, melder Avisa Nordland.

Ifølge lokalavisa skal alt ha skjedd innenfor samme område på dagkirurgisk avdeling, og den ene pasienten skal ha dødd av uforklarlig hjertestans under inngrepet.

Sykehuset har selv sendt ut pressemelding om hendelsene, men vil ikke bekrefte eller avkrefte at det dreier seg om et dødsfall, skriver avisa.

– Nordlandssykehuset ser alvorlig på hendelsene, og setter alt inn på å finne ut om det er feil ved eget system, rutiner eller utstyr som kan ha forårsaket hendelsene, sier administrerende direktør Paul Martin Strand i pressemeldingen.

Sykehuset at hendelsene er knyttet til likeartede, dagkirurgiske rutineinngrep. Ifølge sykehuset er det ikke på dette tidspunktet påvist noen sammenheng mellom hendelsene, men dette er noe de nå undersøker.

Nordlandssykehuset ønsker ikke å kommentere hvilken type inngrep det er snakk om.

– Av hensyn til både taushetsplikt og ønsker fra pasienter og pårørende ønsker vi ikke å kommentere det, sier medisinsk direktør Beate Sørslet til NRK.

Les også: Forsinket kreftdiagnose ga erstatning til over 130 pasienter

Hun sier til Avisa Nordland at hendelsene preger sykehuset.

– De ansatte er selvsagt sterkt berørt. Vi er opptatt av å ta vare på dem, og ta vare på pasienter og pårørende, sier hun og legger til at det ikke er noe som tyder på at dette handler om menneskelig svikt eller rutinesvikt.

Dette skal nå etterforskes. Både Statens helsetilsyn, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, samt Salten-politiet er varslet.

– Vi stiller alle våre ressurser til rådighet for å få klarlagt alle forhold rundt disse uønskede pasienthendelsene, sier Strand i pressemeldingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus