Meny

Høyesterett: MS-syk får erstatning etter vaksine

En 25 år gammel mann får nærmere 800.000 kroner i erstatning fra staten etter at han utviklet MS etter å ha fått MMR-vaksine da han var tolv år gammel, ifølge en dom fra Høyesterett. Illustrasjonsfoto. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25 år gammel mann får nærmere 800.000 kroner i erstatning fra staten etter at han utviklet MS etter å ha fått MMR-vaksine da han var tolv år gammel, ifølge dommen fra Høyesterett.

Den da tolv år gamle gutten utviklet symptomer på den autoimmune sykdommen multippel sklerose (MS) få dager etter at han hadde fått sin andre MMR-vaksine i 2002. MMR-vaksinen er en anbefalt vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder.

– På bakgrunn av en rekke faktorer – blant annet den nære tidsmessige sammenhengen mellom vaksinen og de første symptomene, guttens unge alder og eksempler fra vaksinasjoner med annen type virus som har hatt autoimmune virkninger som har likhetstrekk med MS – fant Høyesterett at det var et visst forskningsmessig belegg for at MMR-vaksinen i svært sjeldne tilfeller kunne utløse MS hos unge mennesker, sier førstekonsulent Rizwana Yedicam ved Norges Høyesterett.

Mannen fikk først medhold både i Oslo tingrett og i Borgarting lagmannsrett, men Norsk pasientskadeerstatning anket saken videre til Høyesterett. Høyesterett forkastet anken, og idømte Norsk pasientskadeerstatning å betale sakskostnader til mannen på nesten 790.000 kroner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus