WHO-rapport om kreftfremkallende kjøtt: Bacon i samme kategori som som sigaretter

Fan av bacon? Da har du en dårlig nyhet i vente.
Fan av bacon? Da har du en dårlig nyhet i vente. Foto: Colourbox.com.

Bacon, pølser og skinke kan øke risikoen for å utvikle tarmkreft, ifølge rapport fra Verdens helseorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag vil Verdens helseorganisasjon WHO angivelig erklære bacon, pølser og bearbeidet kjøtt som kreftfremkallende produkter.

Det melder flere britiske aviser som skal ha fått tilgang på rapporten.

Ifølge avisen Independent kan kjøttet selv i små mengder utgjøre en stor helserisiko. World Cancer research Fund, som er verdens ledende organisasjonen innen kreftforskning, skriver at det er sterke bevis for at det er en sammenheng mellom tarmkreft og store inntak av bearbeidet kjøtt.

WHO vil derfor plassere kjøttet i samme kategori som alkohol, sigaretter og asbest, heter det i meldingene.

I rapporten advarer WHO dessuten mot å innta rødt kjøtt, som også skal være kreftfremkallende.

Nyheten får kjøttindustrien til å frykte for konsekvensene.

- Hvis de slår fast at rødt og bearbeidet kjøtt forårsaker kreft, noe jeg tror de vil gjøre, så vil dette feste seg, og det kan ta tiår og milliarder av dollar for å endre på det, sa nylig Betsy Booren ved Det nordamerikanske kjøttinstituttet, ifølge nettstedet msn.no.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy