Meny

Regjeringen vil lage trygghetsstandard for sykehjem

– Det er mange engasjerte og dyktige medarbeidere i de kommunale helse- og omsorgstjenestene, men de mangler et verktøy for å forbedre kvaliteten på tilbudet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen planlegger å lage en trygghetsstandard – et verktøy som skal sørge for at alle beboere på sykehjem sikres et likeverdig tilbud.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier det er for store variasjoner i kvaliteten i dag.

– Det er mange engasjerte og dyktige medarbeidere i de kommunale helse- og omsorgstjenestene, men de mangler et verktøy for å forbedre kvaliteten på tilbudet, sier Høie.

Nedsetter styringsgruppe

Trygghetsstandarden skal konkretisere hvordan sykehjem kan sikre god ledelse, organisering og profesjonell praksis, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

Innholdet i trygghetsstandarden skal utarbeides i samarbeid mellom Helsedirektoratet og en egen styringsgruppe. Bruker- og pårørendeorganisasjoner, yrkesorganisasjoner og KS vil få anledning til å delta i styringsgruppa.

Når verktøyet er klart, skal det prøves ut på noen utvalgte sykehjem. De vil gi eksempler på hvordan de arbeider for å sikre god kvalitet og hvordan resultatene måles.

Frykter mer byråkrati

SV frykter at verktøyet kan bli en papir- og byråkratisatsing. Partileder Audun Lysbakken mener det som skal til for å sikre likeverdig kvalitet, er bedre bemanning.

– Det er all grunn til å jobbe med kvalitet i sykehjem, men nok en gang viser det seg at vi har en byråkrati- og utredningsregjering når det vi trenger er flere folk på jobb, sier han.

Lysbakken sier han vil se prosjektet an, men understreker at eldre trenger sterkere rettigheter.

– Vi vil selvsagt se på dette verktøyet, men ingen må late som om det er et så enkelt grep som vil sikre kvalitet i norsk eldreomsorg, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus