Endelig vant Brann

1-0 ved Birkir Mar Sævvarsson i eliteseriekampen mellom Brann og Aalesund på Brann stadion søndag kveld. Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Birkir Mar Sævarsson og Petter Vaagan Moen scoret da Brann tok et lite steg ut av krisen med 2-1-seier over Aalesund søndag.

– Vår første omgang var rett og slett bare trist og vår dårligste omgang hele sesongen, sa en rasende Aalesund-trener Kjetil Rekdal om laget som ledet eliteserien senest for en måned siden.

Laget er i fritt fall på tabellen etter en oppløftende seriestart.

– Jeg har hele tiden vært tydelig på at vi ikke kan slåss om seriegullet, men det blir tett kamp rett bak vinneren, mente den tidligere landslagskjempen, som sliter med skader og tynt mannskap.

For bergenserne ble sesongens tredje seier feiret med lettelse. Brann passerte Kongsvinger og Hønefoss på tabellen og er på sikker plass. Seieren var rødtrøyenes første siden Strømsgodset fikk unngjelde med 4-0 25. april.

– Er nummer to

Siden den tid har sentrale personer i administrasjon og ledelse forsvunnet ut, og det samme gjorde trener Steinar Nilsen for drøyt to uker siden.

Tre poeng mot Aalesund gir bergenserne fornyet optimisme inn i VM-pausen, som varer en snau måned. Innen kampen mot bunnkollega Kongsvinger håper Brann å få på plass nye folk i viktige roller, ikke minst en ny trener.

Vikar Rune Skarsfjord hevder han ikke har tenkt på muligheten for permanent jobb som hovedtrener.

– Men jeg passer nok bedre som hovedtrener enn som assistent. Men jeg er hentet til klubben som en nummer to og forholder meg til det, sa Skarsfjord, som har bedt om å bli holdt utenfor prosessen med å hente ny trener til Bergen.

Uvant formasjon

Skarsfjord valgte å starte i en uvant 4-5-1-formasjon på hjemmebane, der Eirik Bakke var alene på topp. Taktikken med hurtige overganger fra de offensive midtbanespillerne Erik Huseklepp, Petter Vaagan Moen og Erik Mjelde lyktes man også godt med.

Bergenserne hadde tydeligvis brukt landslagspausen godt og gikk offensivt til verks. Det var derfor ikke ufortjent da Birkir Már Sævarsson ga vertene ledelsen etter 13 minutter. Islendingen var først på Petter Vaagan Moens corner, og han stanget inn sitt første mål for sesongen.

Brann fikk svært god hjelp av gjesteforsvaret på 2-0-målet. Ville Jalasto klarerte ballen i stoppermakker Daniel Arnefjord, og en opplagt Petter Vaagan Moen lot seg ikke be to ganger. Alene med AaFK-keeper Anders Lindegaard gjorde 26-åringen ingen feil.

– Et fyrverkeri og sprudlende fotball i første omgang. Det som varmet mest var spillegleden, mente Skarsfjord.

Lindegaard fikk revansj da han reddet Erik Mjeldes straffespark halvtimen ut i kampen, men det hjalp fint lite for sunnmøringene med fire tap på de siste fem seriekampene.

Innbytter Diego Silvas redusering mot slutten skapte litt spenning, men den kom for sent for gjestene. (©NTB)