Ny Downing Street Number 10-krise:Larry svikter som offisiell musejeger i statsministerboligen

HARDT PRESS; Larry the Downing Street cat er under voldsomt press med beskyldninger om at han har sviktet som offisiell musejeger. Foto: Frank Augstein, AP/NTB

Den britiske statsministerkatten Larry er i hardt vær med anklager om at han svikter sin statlige oppgave som offisiell musejeger i Downing Street Number 10.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelskmennene stiller spørsmål om Larrys morderinstinkt og sviktende musejegervilje etter at politisk redaktør Laura Kuenssberg i BBC publiserte en avslørende video av ei rotte som ubekymret piler rundt på plenen utenfor statsministerboligen.

Videoavsløringen kommer ubeleilig for Larry the Downing Street cat: Staben i statsministerboligen har tidligere lekket opplysninger om at Larry foretrekker å sove i tjenesten. Han skal ikke ha reagert selv når frekke mus freidig gikk rett under nesen på han, skriver avisen The Telegraph.

Se også: Følg norsk natur direkte på Zooom.no

Eieren ble stemt ut

I mars i år ble det fotofokumentert at han lekte med ei mus, og så lot den løpe sin vei etterpå.

Den siste videoskandalen kommer på toppen av det hele etter at det tidligere i år ble publisert en statistikk som avslørte at Utenriksdepartementets katt, Palmerston, er det dødeligste kattedyret i Westminster.

- Kontoret til PUS (Permanent Under-Sekretær, Sir Simon McDonald) mottar rapporter fra øyenvitner til Palmerstones musefangster. Siden han kom hit i april 2016 er tallet kommet opp i 27 (fangede mus). Det reelle tallet er trolig mye høyere siden det bare er rapportert observasjoner, heter det i en uttalelse.

Larry ble hentet til Downing Street fra en dyrevernsorganisasjon under David Cameron i 2011 og bodde med han i hele hans statsministertid.

Men da folket stemte Cameron ut og Theresa May inn - fikk Larry fortsette tjenesten som musejeger i Number 10. Katten ble definert som medlem av staben, og den ble ikke skiftet ut.