Meny

Tamreven Ayla forsvant på tur

Silje Elin Matnisdal er bekymret for hvordan det skal gå med Ayla nå som revejakten er i gang. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ayla forsvant fra matmor Silje Elin Matnisdal på skogstur. Nå er det utlover en dusør til den som kan hjelpe til med å finne reven.

Reven Ayla har med sine nesten 75.00 følgere på Instagram  blitt en kjendis i sosiale medier. Nå er hun borte etter at hun forsvant under en tur i Bjødnalia ved Jæren torsdag 22. juni, skriver VG.

– Hun forsvant av syne i to sekunder, og det var nok til at jeg aldri så henne igjen. Hun har instinkter og kan plutselig høre en mus hundre meter unna. Man må følge med hele tiden, sier Matnisdal til avisen.

Bakgrunn:  Skaffet seg turvenninne helt utenom det vanlige

Saken fortsetter under bildet.

Matnisdal skaffet seg reven etter å ha forespurt seg blant bekjente som driver med pelsdyroppdrett, og betalte 900 kroner for revevalpen.

Åtte måneder etter at Ayla kom i hus, fortalte Mathnisdal til ABC Nyheter at reven var blitt såpass tam at den kunne gjøre ulike triks som å gi «high five» og rulle rundt. Hun fortalte at Ayla lot seg både klappe og bære, og at særlig bæringen var nyttig når reven ikke hadde lyst til å gå hjem. 

De to går mange turer sammen, og det var på en av disse at Ayla forsvant. Jæren forlag skriver en bok om duoen, og de har nå utlovet en dusør på 5000 kroner til de som kan medvirke til at reven kommer hjem i live.

– Det har ikke kommet inn noen tips som har ledet oss til henne enda, men så lenge vi ikke vet noe kan jeg ikke gi opp, sier Matnisdal til VG.

Matnisdal håper på en lykkelig slutt, og at hun snart blir gjenforent med turvennen sin.

Les også:

Katter etterlatt i plastkasse

Slanger, øgler og skilpadder blir tillatt som kjæledyr i Norge

Mattilsynet frykter mange behandler kjæledyr dårlig

Populært