«Havnesjefen» avlives etter å ha angrepet jente

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Os kommune har bestemt seg for å avlive en aggressiv svane etter at den angrep et barnehagefølge og dro en jente under vann. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Knoppsvanen, som på folkemunne kalles «Havnesjefen», og som holder til i havnebassenget i Os sør for Bergen, skal avlives etter en rekke uheldige episoder, melder NRK.

Sist fredag angrep den beryktede svanen en to år gammel barnehagejente. Svanen slo jenta med vingene og kakket henne flere ganger i hodet. Til slutt fikk svanen tak i kragen på jentas redningsvest og dro henne med seg under vann. Faren til jenta tok tak i svanen og løftet den vekk fra den sjokkerte jenta, som slapp fra angrepet med lettere skader.

Os kommune har nå bestemt at svanen må avlives.

– Det er trist, men etter angrepet fredag har vi rett og slett ikke noe valg. Svanen har tråkket over streken. Det har vært så mange episoder, og angrepet før helgen gjorde at folk har bedt oss om dette, sier ordfører Marie Bruarøy til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge naturmangfoldsloven har kommunen hjemmel til å ta livet av de fredede knoppsvanene dersom de utgjør en fare for mennesker.

Les også:

Eksperten hørte skrik fra skogen – så la han ut eikenøtter

Tusenvis venter på at havørnungen skal fly

Dum som ei gås? Da er du ikke særlig dum

Modig fugleunge tok opp kampen mot ekornet