Dette er verdens første kattevideo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Geniet og oppfinneren Thomas Edison har fått æren for både lyspæren og fonografen. Han er også mannen bak verdens første kattevideo. Se den her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortidens genier ville muligens klødd seg i håret om de kunne skuet inn i framtiden. For hvordan forklare at menneskeheten en gang vil være i stand til å utvikle et nettverk der all verdens informasjon og kunnskap ligger åpen for alle, og så velger vi å bruke det til å se på festlige kattevideoer ...

Les også: Her er internetts beste katter

Litt pus-sig da, at personen som har fått den tvilsomme æren av å stå bak verdens første kattevideo regnes for å være et av de største geniene av dem alle: Thomas Edison.

I 1894 lagde den store oppfinneren, kjent for både lyspæren og fonografen, kortfilmen «Boxing Cats», om to katter utstyrt med boksehansker på frampotene som står i bokseringen og slåss.

Du kan se den historiske videoen øverst i saken.

Søker du på stikkordet «cats» på YouTube, får du i dag tett på 72 millioner treff. Og allerede i 2015 estimerte nyhetskanalen CNN at internett trolig inneholder over 6,5 milliarder bilder av pusekatter.

Kanskje hadde den gamle oppfinneren rett og slett peiling på hva folk egentlig vil ha.