Zooom.no:«Hele» verden følger meiseungene live

HOPPER SNART: Her titter meiseungen ut av kassen for aller første gang.
HOPPER SNART: Her titter meiseungen ut av kassen for aller første gang. Foto: Zooom.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk fra store deler av verden sitter nå klistret til Zoooms livesendinger for å se øyeblikket når blåmeisungene flyr ut fra fuglekassen for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Akkurat nå sitter folk så langt borte som i Indonesia og USA og følger blåmeisungene på Nesodden som straks tar spranget og hopper ut av fuglekassen for første gang. I tillegg til seere i Norge har den direktesendte strømmen flest seere i Danmark, Spania og Polen. Du kan se det direkte på Zooom.no her.

– De hopper trolig i dag, kanskje i morgen, sier seniorrådgover i Norsk ornitologisk forening, Jan Erik Røer, som har satt opp kamerakassen i sin egen hage i samarbeid med Zooom.no.

Han forteller at ungene normalt sitter en stund i åpningen før de første begynner å hoppe, avhengig av hvor mye det dyttes bakfra.

Se også: Ungene spiser mer enn du aner på den korte tiden i kassen

– Dette viser hvor spennende dyrelivet i vårt nærmiljø kan være , sier Trygve Sørvaag som er redaktør for Zooom.no – naturkanalen som sender direkte fra naturen døgnet rundt.

Nettstedet er en søstertjeneste av ABC Nyheter og sender akkurat nå også direkte fra et havørnreir og en hegrekoloni på Smøla.

Se alle Zoooms direktesendinger her!

Se også: Her prøver katten å spise meiseungene