Politiet fant 210 slanger og krypdyr hos 34-åring

Illustrasjonsfoto: Anders Martinsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Anders Martinsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 34 år gammel mann er dømt til 120 dagers fengsel for blant annet mangelfullt stell og tilsyn av 210 krypdyr, de fleste av dem pytonslanger, som politiet fant i huset til mannens far.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet slo til mot mannen i september 2013 etter at australsk politi våren samme år hadde informert dem om at en person i Norge hadde sendt en pakke til en adresse i Australia. Pakken inneholdt én stor slange og 19 slangeunger av arten teppepyton, i tillegg til noen kakerlakker og en del kontanter.

I tillegg til overtredelsen av dyrevelferdsloven, som mannen erkjente delvis straffskyld for, ble han i Oslo tingrett tirsdag også dømt for å ha gitt krypdyrene levende fôr, for utførsel av 20 slanger, samt for oppbevaring av dopingmidler.

Da politiet ransaket eneboligen til 34-åringens far, beslagla politiet hele 210 krypdyr, de aller fleste teppepytoner i ulike varianter og størrelser. Det var også noen slanger av arten boa constrictor, samt gekkoer og varaner. Seniorinspektører fra Mattilsynet deltok også i ransakingen med bistand fra en veterinær fra Dyreparken i Kristiansand.

Det ble fastslått at dyreholdet innebar brudd på dyrevelferdsloven, og bortsett fra noen dyr som ble omplassert til blant annet dyreparker, ble de fleste avlivet.

Politiet ransaket også boligen til 34-åringens mor. I to frysebokser fant de poser og sekker med noen tusen fryste mus og rotter i ulike størrelser og 119 fryste, nyfødte grisunger.

Personvernpolicy