Pingvinen Nils Olav forfremmet til brigader

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongepingvinen Nils Olav rykker stadig opp i gradene i Hans Majestet Kongens Garde. Nå er maskoten forfremmet til brigader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfremmelsen av den nye Nils Olav skjedde i forbindelse med at han inspiserte Garden under Royal Edinburgh Military Tattoo, skriver VG. Dette ble gjort for å hylle det nære sivile og militære samarbeidet mellom Norge og Skottland, forteller presse- og informasjonsoffiser Marthe Brendefur. Nils Olav, som til daglig holder til i dyreparken i Edinburgh, var fra før æresoberst.

Les også: Kongepingvinen Nils Olav adlet

Den første Nils Olav ble adoptert av Garden i 1972 og ble oppkalt etter initiativtaker Nils Egelien og kong Olav. Siden den gang har navn og grad gått i arv, og dagens Nils Olav er den tredje i rekken. Nils Olav II ble sågar slått til ridder i 2008. Kongepingvinens fulle tittel og navn er dermed brigader sir Nils Olav.

– Dette er et fantastisk eksempel på de flotte relasjonene mellom våre to land, og det kunne ikke vært mer sjarmerende. På tattooen har vi selvsagt mange offiserer, men dette er min soleklare favoritt, sier David Allfrey til BBC. Han er sjef for Edinburgh Military Tattoo og er i likhet med Nils Olav brigader.