Kontroversiell hundekjøttfestival fortsetter i Sør-Korea

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den årlige Boknal-festivalen, hvor det anslås at over en million hunder og katter slaktes på de mest brutale vis, gikk tirsdag inn i sin tredje og siste dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I disse dager retter dyrevernsaktivister verden rundt oppmerksomheten mot Sør-Korea. Her feires hundekjøttfestivalen Boknal i forbindelse med at sommeren når sine varmeste uker og vekstsesongen topper seg.

Festivalen har dype røtter i myter og overtro. De lokale mener hundekjøttet har helsebringende effekter.

– Mange sørkoreanere tror oppriktig på at det å spise hundekjøtt på denne tiden av året avkjøler blodet deres, forteller Claire Fryer i dyrevernorganisasjonen PETA til det australske nettstedet News.

Les også: – Det grusomste jeg har sett i hele mitt liv

Slår hunder og koker katter

Det er ikke nødvendigvis spisingen av hundekjøtt som får aktivister til å se rødt, men heller forholdene hundene lever under og måten de blir slaktet på.

Fryer forklarer at hundene, som presses inn i skitne, overfylte bur, slås med klubber eller jernstenger før de slaktes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette øker adrenalinnivået i hundene, noe selgerne mener forbedrer smaken og øker potensen hos menn, forteller hun.

Videre forklarer Fryer at katter kokes levende i trykkokere. Avkoket fra kattene brukes til å lage forskjellige eliksirer.

Les også: Vi vil fortsette å spise hund

Endring i sikte

Etter sterke internasjonale reaksjoner har Sør-Korea fremmet forslag om strengere regulering av dyresektoren. Forslaget kommer i et forsøk på å endre synet på hunder i landet og få en slutt på mishandlingen av dyrene.

Så langt kan det se ut som om forslaget virker. Én av fire sør-koreanske husholdninger forteller nå at de holder en hund som kjæledyr i huset. Videre reformer tar sikte på å å gjøre det billigere for folk å ha hund som kjæledyr, blant annet gjennom å bygge ut veterinærtilbudet i landet.