Mystisk delfindød ryster forskere i Chile

Se video-

Forskerne har ingen anelse hvorfor 124 delfiner ligge døde langs sørkysten av Chile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 124 delfinene ble oppdaget på sørkysten av Chile forrige uke, men skal ifølge forskerne ha vært døde i to måneder. Hva de døde av, er fortsatt et mysterium.

Både forskere og politi jobber på spreng for å finne årsaken.

– Det er mange faktorer som spiller inn, naturlige faktorer som klima og ikke minst menneskeskapte faktorer, forklarer regionsjefen i National Forest Corporation, Loreto Pedrasa, til Reuters.

Sør-Chile har sett massedød før: I fjor ble over 300 døde hvaler skylt i land langs samme kystlinje. Funnet ble omtalt som den største massedøden av hvaler som noen gang er registrert.

Se også: Frykter jordskjelv etter massestranding av delfiner

Opprinnelig ble det rapportert om 20 døde hvaler i området i april i fjor, og forskerne dro ut på en ekspedisjon for å gjøre en mer grundig opptelling i juni, skriver NTB. Da de fløy over området oppdaget de at tallet var langt høyere. Til sammen kunne de se 337 døde hvaler, inkludert kropper og skjeletter.

De døde hvalene hadde ingen synlige skader eller sår, og ifølge forskerne hadde de trolig omkommet som følge av et virus eller oppblomstring av skadelige alger.

Les også:

Dykker gjorde makaber oppdagelse under vann

Over 100 strandede hvaler på New Zealand er døde

Mystisk hvaldød i Uruguay

Personvernpolicy