Meny

Fløibanen får ikke gi geiter elektrisk støt

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fløibanen har skaffet ti geiter som skal beite og hindre gjengroing, men selskapet får ikke lov til å bruke klaver som gir geitene støt dersom de stikker av.

Planen var å utstyre geitene med halsbånd som sporer dem med GPS. Systemet, som heter NoFence, gir først en lyd dersom geitene går utenfor området der det er definert at de skal holde til. Går de lenger, kommer det en høyere lyd, og til slutt får de et elektrisk støt, skriver Bergens Tidende.

Det siste gikk ikke Mattilsynet med på og truet med tvangsmulkt.

– – Vi vet at dyr kjenner smerte og ubehag når de får støt. De kan oppleve stress ved stadig å måtte lære seg nye områder gjennom lydsignaler og strøm. Produsenten har ikke kunnet gi tilstrekkelig dokumentasjon på hvordan bruken av klavene innvirker på dyrevelferden, sier saksbehandler Elin Bødtker Borgen.

Fløibanen har klaget på vedtaket, men har inntil videre skrudd av lyd- og støtfunksjonen på klavene. I stedet beiter geitene innenfor et strømgjerde.

Produsenten forsikrer at dyrevelferden blir ivaretatt og sier over 500 slike klaver er i bruk over hele landet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus