Meny

Låvesvale nyeste tilskudd til Zooom-familien

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har Zooom.no latt oss få et innblikk i livet til havørn, gråhegre og tjeld. Nå utvides tilbudet med låvesvaleparet Janne og Rolf Stjerten, som du kan følge i den hektiske hekkesesongen som allerede er i full gang.

Låvesvale er én av tre svalearter som hekker her til lands, og de er blant de siste trekkfuglene som kommer hit. Årsaken er den lange reiseveien. Låvesvalene overvintrer nemlig i Afrika sør for Sahara.

Les også: Låvesvale – langdistanseflygerne som varsler om sommer

Låvesvaleparet du kan følge på Zooom.no, Janne og Rolf Stjerten, har fløyet rundt 10 000 kilometer før de slo seg ned under taket på ei hytte på øya Smøla. Der håper de å få fram to ungekull. De er allerede godt i gang. I reiret er det fem egg, som snart kommer til å klekke.

Les også: Dette har skjedd på Zooom.no så langt

Etter klekking følger en intens oppfostringsperiode, og allerede etter om lag tre uker forlater ungene redet. Da starter foreldrene på kull nummer to. Før de vender nebbet sørover igjen.

Livet til låvesvaleparet Janne og Rolf Stjerten kan du følge direkte her!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus