Uhyre sjeldne reveunger fanget på film

Hele familien til ett av Nord-Amerikas mest sjeldne dyr er endelig dokumentert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sierra Nevada-rødrev er så sky og så sjeldne, at det er uhyre få ganger mennesker har sett dem. Men nå har et viltkamera i Oregon fanget bildene av en revemor og hennes fire unger mens de leker seg i Deschutes National Forest. Ungene er antatt å være rundt én måned gamle.

Les også: Etter 200 år er biologens ville påstand om ål-angrep bevist

Aldri tidligere har reveunger av denne typen blitt observert i dette området, og voksen rev har ikke blitt sett siden 2012.

Før disse revene ble filmet, trodde man bare det fantes to andre populasjoner av reven fantes i Nord-Amerika – begge nord i California. Man antok at det kun fantes rundt 50 Sierra Nevada-rødrev igjen i hele verden. Enkelte forskere lurer på om dette tallet er for lavt, da reven er så sky at det er vanskelig å telle dem.

Les også: Sekretærfuglen kan hamle opp med giftige slanger