Meny

Zooom.no:

Våre seks mest dramatiske øyeblikk

Her sluker en hegreunge den andre i kampens hete. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om vi ser vakre soloppganger og familieidyll i reirene, kan det bli svært så dramatisk i fugleverden. Vi har samlet de mest dramatiske klippene fra Zooom.no.

Zooom.no sender vi direkte døgnet rundt fra tre forskjellige fuglereir: havørnparet Baron Blå og Baronesse Barfot , tjeldparet Hjalmar og Hjørdis og en hegrekoloni hvor vi fokuserer mest på reiret til Hegrunn og Hegurd.

Her har vi samlet våre seks mest dramatiske øyeblikk fra Zooom:

Her spises minstemann av søsknene

Den minste ungen i flokken til Hegrunn og Hegurd måtte bøte med livet da søsknene ble for ivrige i kampen om maten. «Søsken-kannibalisme» er helt vanlig blant hegreunger og vi forventet at noe slikt kom til å skje.

Se videoen øverst i artikkelen.

Mikkel gjorde rent bord i tjeldreiret

For fjerde år på rad blir tjeldparet Hjalmar og Hjørdis fulgt av folk landet rundt. Det kjente og kjære paret fra Otterøya utenfor Namsos har disse fire sesongene aldri klart å få frem unger. Vi hadde håpet oppe i år, men plutselig en natt kom reven og spiste alle tre eggene på rappen:

Minstemann stupte i døden

Etter flere dramatiske timer hvor den minste hegreungen til Hegrunn og Hegurd ble hakket til blods av de tre storesøsknene, gjorde den ende på smertene ved å falle utfor reirkanten:

Havørna Ørnulfs kronglete vei til friheten

I slutten av mars ble det funnet en havørn på et jorde på Smøla. Den fikk navnet Ørnulf Minde og til tross for at den så svært så forkommen ut, hadde den ingen skader. Etter tre uker på gården til Lars Magne Roksvåg hvor den fikk godt med mat og stell, ble den sluppet fri av havørnekspert Espen Lie Dahl og teamet:

Tjelden ble livredd og smalt til egget

Bare fire dager før reven slukte alle eggene, var han på nattetokt for å pønske ut planen sin. Da var tjeldparet på vakt og kom til unnsetning for å passe på eggene. I timene etterpå var vi redd tjelden hadde knust egget i smellen, men gikk heldigvis bra. Helt til reven kom tilbake:

Her spiser hegren sitt eget barn

Der «søsken-kannibalisme» var forventet, hadde verken vi eller ekspertene noen gang sett en mor eller far spise sin egen unge. Men dette skjedde altså i ett av reirene i hegrekolonien hvor en unge ikke klarte å overleve sine første dager:

Du kan følge alle reirene døgnet rundt og se flere klipp på Zooom.no!

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus