Meny

Gresset er ikke alltid grønnere

Bekymring for dopet sau i walisisk landsby

Dette er faktisk en helt uskyldig illustrasjonssau. Foto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En flokk innpåslitne sauer har den siste tiden skapt ugreie i den walisiske landsbyen Rhydypandy. En dumpet cannabisplantasje ses i sammenheng med sauenes besynderlige opptreden.

Lokalpolitikeren Ioan Richard slo alarm, og sier sauene har «flakket omkring i landsbyen» og skapt bryderi ved å ta seg inn i hager og endog et hjem, melder den historisk sett nyktre britiske avisen The Telegraph.

– En av dem tok seg til og med inn i en bungalow og rotet til i soverommet, sier Richard til avisen. Richard forteller at en sau allerede har omkommet etter å ha forvillet seg ut i veien.

Noia

Han er bekymret for at flere sauer skal komme over dumpede cannabisplanter i Swansea-dalen i det sørlige Wales.

– Jeg ser med gru for meg hva som kan skje hvis de spiser det som godt kan være cannabisplanter. Vi kan få et utbrudd av psykotisk sau som herjer omkring i landsbyen, sier Richard.

Cannabisplanter. Arkivfoto. Foto: Raul Arboleda / Afp

Paranoide forestillinger, men også en livlig fantasi, kan i visse tilfeller gå hånd i hånd med inntak av THC, det viktigste rusmiddelet i cannabisprodukter som hasj og marihuana. Det er antatt at disse stoffene kan utløse psykoser hos disponerte individer, opplyser nettleksikonet SNL.no. Leksikonet skriver ikke om virkningen på sau.

Se også: Sleip katt stakk av med naboens cannabis

Fjernt

En talsmann for Swansea Council sier myndighetene handlet raskt for å fjerne planterestene, men kunne ikke bekrefte om sauer har vært og tatt seg en jafs.

Planterestene er nå fjernet, etter at politi og lokale tjenestemenn var og tok en titt.

Se også: Nei, du kan ikke gjøre som du vil her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus