Gresset er ikke alltid grønnere

Bekymring for dopet sau i walisisk landsby

<p>Dette er faktisk en helt uskyldig illustrasjonssau. Foto: Colourbox.com</p>
Dette er faktisk en helt uskyldig illustrasjonssau. Foto: Colourbox.com

En flokk innpåslitne sauer har den siste tiden skapt ugreie i den walisiske landsbyen Rhydypandy. En dumpet cannabisplantasje ses i sammenheng med sauenes besynderlige opptreden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalpolitikeren Ioan Richard slo alarm, og sier sauene har «flakket omkring i landsbyen» og skapt bryderi ved å ta seg inn i hager og endog et hjem, melder den historisk sett nyktre britiske avisen The Telegraph.

– En av dem tok seg til og med inn i en bungalow og rotet til i soverommet, sier Richard til avisen. Richard forteller at en sau allerede har omkommet etter å ha forvillet seg ut i veien.

Noia

Han er bekymret for at flere sauer skal komme over dumpede cannabisplanter i Swansea-dalen i det sørlige Wales.

– Jeg ser med gru for meg hva som kan skje hvis de spiser det som godt kan være cannabisplanter. Vi kan få et utbrudd av psykotisk sau som herjer omkring i landsbyen, sier Richard.

Cannabisplanter. Arkivfoto. Foto: Raul Arboleda / Afp
Cannabisplanter. Arkivfoto. Foto: Raul Arboleda / Afp

Paranoide forestillinger, men også en livlig fantasi, kan i visse tilfeller gå hånd i hånd med inntak av THC, det viktigste rusmiddelet i cannabisprodukter som hasj og marihuana. Det er antatt at disse stoffene kan utløse psykoser hos disponerte individer, opplyser nettleksikonet SNL.no. Leksikonet skriver ikke om virkningen på sau.

Se også: Sleip katt stakk av med naboens cannabis

Fjernt

En talsmann for Swansea Council sier myndighetene handlet raskt for å fjerne planterestene, men kunne ikke bekrefte om sauer har vært og tatt seg en jafs.

Planterestene er nå fjernet, etter at politi og lokale tjenestemenn var og tok en titt.

Se også: Nei, du kan ikke gjøre som du vil her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus