Meny

Her gjør Mikkel rent bord i tjeldreiret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rødreven har lusket rundt tjeldreiret i dagevis, og klarte til slutt å pønske ut en slu plan for å komme til eggene. I løpet av kort tid gjorde den rent bord, og forsynte seg med alle tre.

Så skjedde det som ikke skulle skje. Nok en gang gikk det skeis for tjeldparet vårt på Otterøya. I fjor var det kråka som gjorde det surt for de stakkars kjendis-tjeldene, og i år kan det se ut som rødreven har satt en brå stopper for hekkesesongen.

Les også: Fjerde sesong med Tjeld-TV på Zooom

Overraskelsesangrep fra bakken

Vi har fryktet «luft til reir»-angrep fra kråker, men trodde at eggene var godt beskyttet mot «bakke til reir»-angrep fra mink og rødrev, ettersom reiret var plassert på en plattform hevet et stykke over bakken. Men rødreven er åpenbart akkurat like slu som i eventyrene, og fant til slutt en måte å lure til seg eggene på.

Se også: Her lusker Mikkel Rev forbi tjeldreiret

I rask rekkefølge

Da reven først har skjønt hvordan den skal klare å komme seg opp de om lag 1,5 metrene, går det fort. Det første egget forsvinner rett over midnatt. Så blir det andre borte noen minutter seinere. Til slutt, om lag ti minutter etterpå, etter noen mislykkede klatreforsøk, lykkes revepelsen til slutt med å ta det tredje og siste egget. Enda noen minutter etter det igjen, rundt 00.30, sjekker den innom en siste gang for å sjekke at den ikke har talt feil.

Se også: Mikkel Rev framprovoserer egg-kollisjon

Forvirret tjeld

Det tar en stund før en av tjeldene våger seg frampå etter revens herjing, og da den lander på reirkanten, virker den veldig forvirret. Det er tydelig at den leter etter noe, som den ikke finner, men likevel ikke helt skjønner at ikke er der. Etter hvert hopper den ned i reiret og vagger seg i rugeposisjon, men merker fort at det er noe som ikke stemmer og reiser seg igjen. Eggene er jo ikke der...

Les også: Alt du trenger å vite om tjelden – kystens karakterart

Snipp, snapp, snute...?

Dermed kan det virke som tjeld-eventyret er ute for i år. Det eneste vi kan håpe på nå, det lille halmstrået, er at det ikke er for seint, og at paret gjør et nytt forsøk. For nå er det kun omlegging som kan forhindre en ny hekkefiasko...

Her tar kråka eggene i 2015:

Les også: Har Hjalmar funnet seg en ny make?

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus