Meny

Klimaendringer påvirker havfugler negativt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De har sluttet å formere seg, sluttet å legge egg og sluttet å hente mat til ungene sine, sier fugleekspert.

En nedgang i antall fugler og fuglearter i Stillehavs-området er en klar indikator på konsekvensene av global oppvarming, mener ornitolog Eduardo Inigo-Elias fra Cornell Lab of Ornithology.

Han forteller om havfugler som har sluttet å funksjonere som de skal på grunn av mangel på mat i Stillehavet.

– De har sluttet å formere seg, sluttet å legge egg og sluttet å hente mat til ungene sine, sier Inigo-Elias til nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Nyklekket fugl kan gi nytt liv til sjelden art

Også fiskere merker at havet har mindre å by på. Forrige fiskesesong var elendig for fiskerne i Stillehavet, ifølge Inigo-Elias. Han forteller til Reuters at havet har blitt varmere og mindre produktivt.

– Det påvirker alle, både havfugler og mennesker.

Global oppvarming og vanskeligere levekår fører til at arter dør ut. Allerede i dag blir arter utryddet hyppigere enn på 65 millioner år, med en utdøingsrate på 100-10.000 ganger det som er normalt, ifølge Store norske leksikon.

– Hva blir effekten av å miste en sommerfugl eller en fugl? Å miste en art betyr å miste en mulighet. Ikke for meg eller deg, men for fremtidige generasjoner, sier fugleeksperten til Reuters.

Les også: Sekretærfuglen kan hamle opp med giftige slanger

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus