Lykkes Hjalmar og Hjørdis i år?

Zooom sender ny sesong med tjeld-TV

Tradisjonen tro blir det også i år sendt direkte fra reiret til tjeldparet Hjalmar og Hjørdis på Otterøya. Dette året kan du følge sendingene på Zooom.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hardt prøvede tjeldparet Hjalmar og Hjørdis, som har reiret sitt på vakre Otterøya utenfor Namsos i Nord-Trøndelag, har en stor heiagjeng når de nå forsøker seg på å bli foreldre for fjerde gang.

ABC Nyheter og Namdalsavisa har tidligere samarbeidet om sendingene , men i år vil Zooom.no, som er en kanal som har spesialisert seg på direktesendinger fra norsk natur og dyreliv, ta over sendingene fra ABC Nyheter.

Les også: Åtte ting du kanskje ikke visste om gråhegrer

Tydelig redaksjonell profil

– Ettersom vi nå har etablert en egen kanal for direktesendinger fra norsk natur og dyreliv, synes vi det var helt naturlig å legge tjeld-TV inn under Zooom. Der vil sendingene få en tydeligere redaksjonell profil, som er gjenkjennelig for dem som allerede følger sendingene våre fra et havørnreir og en hegrekoloni på Smøla, sier utviklingsredaktør i ABC Startsiden, Trygve Sørvaag.

Les også: Her kommer havørna med et lam til ungene

Mye dramatikk i vente

Den første sesongen seere kunne følge tjeldparets forsøk på å bli foreldre var i 2013. Da ble det ruging på overtid, men ingen av eggene var befruktet. Hekkesesongen fikk en brå slutt da et av eggene, som hadde råtnet, til slutt eksploderte etter at Hjalmar tråkket på det!

2014 var heller ingen vellykket hekkesesong for Hjalmar og Hjørdis. De klarte å få fram minst ett egg. Men da egget begynte å klekke, havnet det opp-ned, slik at ungen ikke klarte å komme seg ut. Så den døde.

Hekkesesongen i fjor var også mislykket. Da var det en kråke som plaget vettet av paret og stjal eggene. Så i år krysser vi fingrene for at paret endelig lykkes med å få fram unger!

EGGRØVER: Kråka er en eggrøver av rang, og i fjor satte den en stopper for tjeldparet Hjalmar og Hjørdis sitt forsøk på å bli foreldre. Se video:

Sendestart om noen dager

Det er Namdalsavisa som står for det tekniske lokalt, og de holder nå på å montere opp et nytt kamera. Så sendingene vil starte opp en av de nærmeste dagene. Men det er aldri lagt egg i reiret på Otterøya før 17. mai, ifølge digitalsjef Martin Fossland i Namdalsavisa, så vi kommer ikke til å gå glipp av noe spennende mens vi venter på at teknikken skal komme på plass.

I mellomtida kan du følge direktesendingene til Zooom fra havørnreiret og hegrekolonien på Smøla her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus