Meny

Over 30 bergede sirkusløver flyr til Afrika

Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33 vanskjøttede løver sendes hjem i ett og samme fly til Sør-Afrika etter å ha blitt berget fra et sirkusliv i Peru og Colombia.

– Disse løvene har vært gjennom helvete på jord. Nå skal de hjem til paradis, sier Jan Creamer, president i Animal Defenders International (ADI).

Dyrevernsorganisasjonen har bidratt til å samle løveflokken som skulle legge ut på den lange flyreisen fra Lima til Johannesburg fredag. De 33 kattedyrene ble tatt hånd om da villdyr på sirkus ble forbudt i Peru i 2011 og i Colombia to år senere.

– Det er virkelig vidunderlig at disse løvene, etter et liv med lidelse og misbruk i sirkuser, skal reise hjem til Afrika, sier Creamer.

Se også: 2000 sirkusdyr trenger nye hjem

Knuste tenner

De 33 løvene var i svært dårlig forfatning – syke, underernærte og plaget av parasitter, da de ble berget. Nesten alle hadde fått klørne fjernet, én har mistet et øye og mange har knuste eller ødelagte tenner.

Etter flere måneder i halmfylte bur på et senter nord for Perus hovedstad, hvor de har fått pleiere og godt med mat, er kattedyrene nå i relativt god form, forsikrer Creamer.

Et transportfly med ni løver fra Colombia plukker fredag opp de 24 løvene som ble berget i Peru.

Blant dem som kommer nordfra, er en løvinne oppkalt etter den colombianske sangeren Shakira. Fra peruanske sirkuser kommer blant andre «Ricardo den enøyde» og «Joseph den halvblinde».

Se også denne: Perus siste ville sirkusdyr ble endelig sluppet fri

Dyr flybillett

Sammen tar de den 15 timer lange flyturen til Sør-Afrika, i et fly chartret av ADI, som opplyser at det er første gang noensinne at så mange kattedyr reiser i ett og samme fly.

Lørdag ankommer de Johannesburg, hvor de skal bo fram til høsten. I oktober sendes de forhenværende sirkusløvene til Emoya Big Cat Sanctuary nord i landet.

– Løvene kommer til å være i sitt naturlige habitat for første gang i sine liv. De kommer til å gli rett inn, mener Creamer.

Prisen for reisen er på drøyt 80.000 kroner per katt.

Se også: Her er begeret fullt for sirkuselefantene i Danmark

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus