Meny

Zooomer inn på dyr:

Havørnunge klekket på direkten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag formiddag kunne hundrevis av mennesker få med seg klekkingen av et havørnegg fra et havørnreir på Smøla. Den nye dyrekanalen Zooom.no sendte hele begivenheten direkte.

Siden tidlig i vår har den nye dyrekanalen Zooom.no sendt direkte fra et havørnreir og en hegrekoloni på Smøla. Havørneggene ble lagt mot slutten av mars, og skulle etter planen ha klekket i går.

Mange tusen fulgte direktesendingen i går, og like mange har fulgt med i dag. Ved 11-tida ble de mange trofaste seerne endelig belønnet: Da fikk de det første glimtet av den nyklekkede ungen. I videoen over, som er fra rundt kl. 13, kan du tydelig se ungen.

– Vi er kjempefornøyde med at vi klarte å få til dette. For når du sender direkte fra naturen, helt rått og uredigert, er det mye som kan gå galt, sier en tydelig stolt utviklingsredaktør i ABC Startsiden, Trygve Sørvaag.

Les også: Her får en skadet havørn friheten tilbake

De første glimtene av ungen

I videoen under kan du se de aller første glimtene av havørnungen da den først ble oppdaget ved 11-tida i dag formiddag:

Utviklingsredaktør Sørvaag er i fyr og flamme, for nå står høydepunktene i kø framover. I tillegg til å følge med på mating og stell av den første havørnungen, kommer det etter alle solemerker én til om litt. Dessuten dukker det opp stadig flere unger i de mange reirene i hegrekolonien.

– Her er det bare å følge med, for nå kommer det til å skje mye spennende. Ekstra spennende blir det fordi vi sender alt helt uten filter. Vi aner derfor ikke hva som skjer og hva som dukker opp, sier Sørvaag.

Se også: Her smeller det i hegrekolonien

Underholdning og kunnskapsformidling

Zooom.no har spesialisert seg på å sende direkte døgnet rundt fra norsk natur. Først ute er altså livesendingene fra havørnreiret og hegrekolonien på Smøla. Men kanalen har også flere planer for tida framover, men velger foreløpig å holde kortene tett til brystet.

Havørnene som i dag ble foreldre, Baron Blå og Baronesse Barfot, ble først kjente da lokalavisa Tidens Krav sendte fra reiret deres i fjor. Nå har Zooom.no tatt over showet, og planen er å gjøre både ørnene og andre norske dyr til rikskjendiser.

– Målet vårt er selvsagt å underholde, men vi har også et mål om å spre kunnskap om dyr. Det siste har vi allerede gjort til gangs. For om lag ei uke siden ble vi vitne til at en av hegrene spiste sin egen, døde unge, og det har ikke en gang vært kjent blant forskere som har studert hegrer i årevis. Saken ble raskt plukket opp av mange medier, også utenlandske, sier Sørvaag.

Her kan du se klippet med hegren som spiser sin egen unge:

Her kan du følge sendingene fra havørnreiret direkte

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus