Sel-stendig tass fikk politihjelp

FIKK SEL-SKAP: Den eventyrlystne selungen fikk hjelp av lovens lange arm til å komme seg tilbake i sjøen utenfor Gävle, som ligger nord for Uppsala i Sverige. Her er han sammen med politiassistent Charlotta før han returneres til Gavleån.
FIKK SEL-SKAP: Den eventyrlystne selungen fikk hjelp av lovens lange arm til å komme seg tilbake i sjøen utenfor Gävle, som ligger nord for Uppsala i Sverige. Her er han sammen med politiassistent Charlotta før han returneres til Gavleån. Foto: Politiet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet stilte sel-sagt opp da en eventyrlysten selunge på ville veier trengte hjelp i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjedde midt i byen Gävle i Sverige i går formiddag.

Selungen hadde åpenbart kommet på feil kurs, og forsøkte å krysse den trafikkerte gaten på egenhånd. Engstelige svensker hindret den, og tilkalte i stedet politiet.

Ifølge pressetalsmann Mikael Hedström hos politiet i Gävle var selungen i godt humør da patruljen kom.

Med fisk ble den krabaten lokket tilbake mot Gavleån og sitt rette element: Det våte. Lokkematen fikk politiet fra en lokal restaurant.

Les også: Sel flyttet inn i nabolag

Den siste biten måtte slektningen til Snorre Sel bæres av lovens lange arm. Da var han merkbart sliten av sin noe farlige ferd. Men da han igjen kom i vann, svømte og dukket den livlig.

– Vi får håpe at selungen får det bra ute i Gävlebukten, og at der er mye fisk til ham, skriver pressetalsmann Mikael Hedström på politiets hjemmeside på Facebook.