Sel-stendig tass fikk politihjelp

<p>FIKK SEL-SKAP: Den eventyrlystne selungen fikk hjelp av lovens lange arm til å komme seg tilbake i sjøen utenfor Gävle, som ligger nord for Uppsala i Sverige. Her er han sammen med politiassistent Charlotta før han returneres til Gavleån.</p>
FIKK SEL-SKAP: Den eventyrlystne selungen fikk hjelp av lovens lange arm til å komme seg tilbake i sjøen utenfor Gävle, som ligger nord for Uppsala i Sverige. Her er han sammen med politiassistent Charlotta før han returneres til Gavleån. Foto: Politiet

Politiet stilte sel-sagt opp da en eventyrlysten selunge på ville veier trengte hjelp i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjedde midt i byen Gävle i Sverige i går formiddag.

Selungen hadde åpenbart kommet på feil kurs, og forsøkte å krysse den trafikkerte gaten på egenhånd. Engstelige svensker hindret den, og tilkalte i stedet politiet.

Ifølge pressetalsmann Mikael Hedström hos politiet i Gävle var selungen i godt humør da patruljen kom.

Med fisk ble den krabaten lokket tilbake mot Gavleån og sitt rette element: Det våte. Lokkematen fikk politiet fra en lokal restaurant.

Les også: Sel flyttet inn i nabolag

Den siste biten måtte slektningen til Snorre Sel bæres av lovens lange arm. Da var han merkbart sliten av sin noe farlige ferd. Men da han igjen kom i vann, svømte og dukket den livlig.

– Vi får håpe at selungen får det bra ute i Gävlebukten, og at der er mye fisk til ham, skriver pressetalsmann Mikael Hedström på politiets hjemmeside på Facebook.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus