Meny

Stor kamp om få godkjennelser til elgjakt

1. april åpner påmeldingen til landets eneste åpne elgjakt. I fjor meldte nesten 1000 jaktlag seg på i kampen. Foto: NTB Tema

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I april åpner muligheten for å søke tillatelse til å drive storviltjakt på statens grunn, og det er stor konkurranse om få plasser. 

– Mange steder i landet er det i praksis vanskelig å slippe til på elgjakt hvis du ikke allerede er med i et lag. Derfor er pågangen stor hos oss, sier Jo Inge Breisjøberget, fagsjef for jakt og fiske i Statskog.

I fjor var det stor konkurranse om de statlige godkjennelsene til elgjakt. 920 jaktlag søkte om de 290 ledige plassene som Statskog administrerte i 2015. I år blir det mulig å søke på cirka 280 felt. 

Deler opp perioden

Noen jaktfelt deles opp i to perioder slik at flere lag slipper til.

– Noen felt er svært populære. Rekorden i fjor var at 163 jaktlag søkte på det samme feltet, i Stor-Elvdal i Hedmark, sier Bresjøberget. 

Hvem som får tillatelse blir avgjort gjennom loddtrekning etter søknadsfristen går ut 30. aptril. Resultatet finner du på Inatur.no. 

Les også: Smøla – havørna og gråhegrenes rike

Ikke bare elg

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det ble felt nesten 2.000 flere hjort enn elg i 2015. 

– Elg har det vært mange av i lengre tid, mens hjortebestanden har økt mye de siste årene. Elgbestanden er redusert i Sør- og Midt-Norge i senere år, mens hjorten fortsetter å spre seg til nye områder, sier Breisjøberget.

60.930 elgjegere og 45.220 hjortejegere var i sving i fjor. Jaktfeltene som Statskog legger ut, inneholder som oftest jakt på både elg og hjort.

Totalt ble det skutt 33.199 elg, mens kvoten var på 40.734. 

Snart lanserer ABC Nyheter en helt ny tjeneste med navnet «Zooom: Tettere på dyrene kommer du ikke!

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus