Meny

NOAH anmelder bruk av limfelle for fugler

Limfeller er klart ulovlig, og påfører dyr store lidelser – de dør en sakte og smertefull død, sier NOAH-leder Siri Martinsen. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenfor en McDonald's-restaurant i Kristiansand var det brukt limfeller for å fange fugler. Det ansvarlige firmaet har beklaget saken, som er politianmeldt av dyrevernsorganisasjonen NOAH.

– Limfeller er klart ulovlig, og påfører dyr store lidelser - de dør en sakte og smertefull død. Restauranten som har brukt dette har gjort seg skyld i et grovt brudd på dyrevelferdsloven - og det virker også som om dette gjelder mange dyr og har pågått over noe tid, sier NOAHs veterinær Siri Martinsen i en pressemelding. 

Nå etterlyser dyrevernsorganisasjonen NOAH tips om hvilke firmaer som selger slike feller og om de er sett endre steder. 

– NOAH vil også anmelde firmaet Anticimex som oppgis å være ansvarlig for fellene. Hvis noen har sett slike feller andre steder ønsker vi også beskjed. Det er viktig at folk er klar over at slike feller er klart ulovlige og påfører dyr mye unødig smerte. Og NOAH oppfordrer til å fjerne dem og anmelde de som har satt dem ut, hvis man påtreffer noe slikt - akkurat slik tipserne gjorde i dette tilfellet, sier Martinsen videre i pressemeldingen. 

Les også: NOAH kritisk til Mattilsynets herptil-forslag

Måtte avlives

Ifølge Fædrelandsvennen var det gjester hos McDonald's i Sørlandsparken som reagerte på at levende fugler ble sittende fast på ei plate med lim. Brettet ble tatt med til en dyreklinikk i nærheten, men fuglene var såpass skadd at de måtte avlives.

De to kusinene, Adina Jeanette (26) og Tine Elise (24) Barsgård var de to som tok med fuglene til veterinæren. De forteller til VG at fuglene måtte avlives og hadde store sår på kroppen. 

– Vi sto i kø og skulle kjøpe mat. Kusinen min så at en fugl fløy rundt i restauranten. Restauranten har en egen utgang som går rett ut til parkeringsplassen, så hun sto der og holdt døren påen for at fuglen skulle komme seg ut. Den fløy over hodet hennes, og plutselig satt den fast, sier Tina Elise Barsgård til VG.

Les også: – Jeg vil ikke avlive dyrene mine!

Beklager hendelsen

Overfor Fædrelandsvennen bekrefter skadesjef Stein Norstein i Anticimex at firmaet har det fulle og hele ansvaret for bruken av fella.

– Det er ikke lovlig å benytte limplate for å fange fugler. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ser ut til å ha blitt gjort her, men vi kommer til å forfølge dette internt. Det er bare å beklage det som har skjedd, og det er leit dersom McDonald's-restauranten blir uthengt på grunn av dette, sier Norstein.

McDonalds varsler nå til VG at de vil kalle Anticimex inn på teppet for en forklaring. 

– Vi har et firma som håndterer det som går på uønskede dyr i restauranten, Anticimex. Vi forventer at de følger loven, noe de nå erkjenner at de ikke har gjort. Vi i McDonald's er opptatt av etisk behandling av dyr, og ser derfor svært alvorlig på dette, sier daglig leder Alf Olav Øye ved McDonald's i Kristiansand til VG.

Les også: Dyrevernere ut mot ny TV2-reality

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus