Britisk turist trampet ihjel av thailandsk elefant

Artikkelen fortsetter under annonsen

En britisk turist har blitt trampet til døde av en elefant på den thailandske turistøya Koh Samui, ifølge lokalt politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har også tidligere år vært flere slike angrep fra dyrene som brukes til å underholde feriegjestene.

Mannet blir identifisert av politiet som 36 år gamle Gareth Crowe. Han red på ryggen til dyret sammen med datteren mandag, da elefanten brått kastet dem av.

– Vi mistenker at det varme været irriterte elefanten, og at han ikke var vant til elefanttemmeren, sier politisjefen i distriktet, Paiboon Omark, til AFP.

En mahout er personen som trener, kontrollerer og rir på elefanten, vanligvis etter å ha skapt en nær relasjon med dyret gjennom en årrekke.

Les også: Forskere har funnet svar på elefantgåten

Protese

Paiboon sier Crowe hadde en beinprotese og ikke klarte løpe unna den rasende elefanten.

Datteren og den burmesiske mahouten ble begge skadd, men klarte å slippe unna.

Elefanten, ved navn «Golf» ble bedøvet og brakt under kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Vi skal jo styre disse store dyrene på egenhånd!

Thailand har anslagsvis 4000 tamme elefanter. Mange av dem brukes i turistindustrien, i tillegg til 2500 ville elefanter.

I august drepte en elefant sin mahout mens den fremdeles hadde tre vettskremte kinesiske turister på ryggen. De tre overlevde.

Thailands bruk av dyrene i turismen granskes etter en serie skandaler og kritikk fra dyrevernsgrupper.

Les også: Elefant drepte vokteren - rømte med tre turister på ryggen

Møter myndighetene

Regjeringen ligger for tiden i strid med det kontroversielle «Tigertempelet», som nekter å overlate flere hundre store kattedyr selv om de holder dem ulovlig.

Naturvernere møter thailandske regjeringsrepresentanter onsdag for å argumentere for bedre behandling av dyra i turistsektoren.

– Etter mitt skjønn bør ikke han-elefanter benyttes i turistindustrien overhodet, de er simpelthen for uforutsigbare, sier Edwin Wiek fra Wildlife Friends of Thailand, en av gruppene som skal være til stede under møtet, til AFP.

Han la til at nærmest samtlige av drapene på mahouter og turister de senere årene har involvert han-elefanter, noen ganger mens de er i brunst. I slike perioder utviser de mer aggressiv adferd på grunn av høyere mengde testosteron.