«Mirakelfisken» tar en Jesus

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se den utrolige videoen der en stivfrossen fisk vekkes til live igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Naturen byr på et endeløst galleri av dyre- og plantearter med egenskaper som kan overgå det meste av fantasi, men noen ganger virker ting nesten for godt til å være sant. Videoen øverst i saken har fått mange til å stille seg meget skeptisk til det som skjer – en stivfrossen fisk hentes ut av en fryser og legges i vann der det allerede svømmer en levende fisk.

En stund flyter den bare stiv og livløs rundt i vannskorpen, mens islaget smelter vekk. Litt etter litt kommer fargene tilbake og brått begynner fisken å vifte med finnene før den starter å svømme rundt som om ingen ting er skjedd.

Les også: Troms Frp vil skyte fredet kongeørn

Dette kan kanskje virke for godt til å være sant og mange har mistenkt at det hele kun er iscenesatt. Men ifølge Illustrert Vitenskap er det flere dyrearter som tåler særdeles lave temperaturer. Blant annet er det mange fiskearter som lever nær Sydpolen som har en kroppstemperatur flere grader under frysepunktet.

Skulle de likevel bli fryst, så går de inn i en slags dvaletilstand. Så lenge det ikke skjer noen skader på kroppsvevet, kan fiskene våkne til live igjen når temperaturen har steget igjen.

Les også: Politiet fikk bææææ-buhjelp