Skulle bli tigermat – snart kan alle følge bestevennene

Geita overlevde mot alle odds – nå settes det opp livekamera i tigerburet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien om den modige geita Timur og den sibirske tigeren Amur gikk verden rundt tidligere i høst. Geita ble sluppet inn til tigeren som mat, men de to ble i stedet bestevenner.

Bakgrunn: Sibirsk tiger og geit er uatskillelige

Nå har safariparken i Sibir satt opp et kamera slik at publikum kan følge vennskapet direkte på nett.

«Etter utallige henvendelser fra nett-besøkende har Far Eastern Safari Park bestemt å sette opp webkameraer slik at alle kan følge med på nettet, så sant Timur fortsatt er i live», forteller safariparken i enpressemelding.

Andre fantastiske dyrevideoer : Geitene kan ikke dy seg

Dyreparken tar sine forbehold om at tigeren plutselig kan ombestemme seg. Den modige geita ligger i alle fall ikke lavt.

«Tirsdag inviterte Timur tigeren til å måle krefter. Geita rettet hornene sine mot tigeren, som møtte utfordringen med å presse panna mot hornene. De holdt på sånn i fem sekunder før tigeren gikk lei og la seg i sola», opplyser safaripark-direktør Dmitry Mezentsev ifølge nyhetsbyrået TASS.

Les også: Hjerneskadet katt fikk uventet beskytter

Han forsikrer om at tigeren ikke har blitt vegetarianer, selv om geita foreløpig lever trygt. Amur jakter jevnlig på kaniner som blir sluppet inn i buret, Tigeren skal også ha forsøkt å beskytte geita mot dyrepasserne.

Det er uklart når kameraene er på plass i tigerburet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus