Meny

Dyrevernere ut mot ny TV 2-reality

NOAH-leder Siri Marthinsen reagerer mot TV2s nye realityprogram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrevernsorganisasjonen NOAH frykter dyr skal bli avlivet i strid med norsk lov under innspillingen av TV 2s nye realityserie «Øya».

I et brev til Mattilsynet varsler organisasjonen om det de kaller en uetisk produksjon, ifølge Bergensavisen.

Programmet er en norsk versjon av «The Island with Bear Grylls», som har blitt vist i Storbritannia. Deltakerne skal oppholde seg på en øde øy i én måned og forsøke å finne mat og rent vann med ytterst få hjelpemidler.

– Det handler om å utsette dyr for unødig lidelse, og det ligger i kortene at dyr vil bli avlivet på måter som strider mot norsk lov. Her skaper produsentene en slags nødsituasjon som ikke er reell for menneskene, men som er høyst reell for dyrene, sier leder i NOAH, Siri Martinsen.

Les også: Holmenkollen er full av giftstoffer

TV 2 forsikrer imidlertid om at de ikke har tenkt til å bryte loven.

– Vi er fremdeles i planleggingsfasen, men NOAH kan være trygge på at TV 2 kommer til å rette seg etter norske lover og regler under produksjonen av programmet, sier presseansvarlig Alex Iversen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus