Indonesias anti-narkosjef ønsker fengselsøy voktet av krokodiller

Representanter for indonesiske anti-narkotikamyndigheter mener slektninger av denne krabaten kan være vel så god til å vokte fanger som enkelte mennesker. (Illustrasjonsfoto)
Representanter for indonesiske anti-narkotikamyndigheter mener slektninger av denne krabaten kan være vel så god til å vokte fanger som enkelte mennesker. (Illustrasjonsfoto) Foto: Orlando Sierra / Afp

Indonesias statlige byrå mot narkotika har lagt frem forslag om et fengsel på en øy voktet av krokodiller. Her skal drapsdømte fanger bo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget er klekket ut av landets anti-narkosjef Budi Waseso. Han planlegger å besøke flere av landets mange øyer på jakt etter reptiler som kan vokte fengselet.

— Vi vil plassere så mange krokodiller vi kan der. Jeg vil lete etter de mest blodtørstige krokodillene, sier han til det lokale nyhetsnettstedet Tempo.

Waseso sier krokodillene vil egne seg bedre til å hindre narkotikasmuglerne i å rømme fra fengsel, siden de – i motsetning til menneskelige voktere – ikke kan bestikkes.

— Du kan ikke bestikke krokodiller. Du kan ikke overbevise dem om å la fanger rømme, sier Waseso.

Les også: «Den største miljøkatastrofen hittil i dette århundret»

Fengselet er fremdeles på planleggingsstadiet, og hverken beliggenhet eller eventuell åpningsdato er bestemt.

Indonesia har allerede en av verdens strengeste narkotikalovgivninger, inkludert henrettelse ved eksekusjonspelotong for smuglere. Landet møtte internasjonale protester i april da sju utlendinger dømt for narkotikaforbrytelser ble henrettet.

Men president Joko Widodo har insistert på dødsstraff for narkosmuglere, siden landet er i en «nasjonal krise» på grunn av den økende bruken av narkotika.

Strenge lover til tross sørger Indonesias korrupte fengselsvesen for at det er lett å få tak i narkotika i landets fengsel. Innsatte og fengselsbetjenter pågripes jevnlig for narkotikarelaterte forbrytelser.

Talsmann for anti-narkobyrået, Slamet Pribadi, bekrefter at myndighetene vurderer en plan om å bygge et «spesialfengsel for dødsdømte.»

Han sier kun smuglere vil holdes i fengselet, for å hindre dem fra å omgås andre fanger og eventuelt rekruttere disse til gjenger.

Byrået forhandler for tiden med justisdepartementet om planen, la han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus