Meny

Kolbjørns elg-møte får internasjonal oppmerksomhet

– Helt utrolig at jeg kom så nær! sier Kolbjørn Hoseth Larssen. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For litt over en uke siden var Kolbjørn Hoseth Larssen på vei til søppeldynga da han hørte om en elg som vandret langs veien. Nå kan videoen dukke opp på TV-skjermer verden over.

Det er tydelig at Kolbjørn gjorde et riktig valg da han droppet søppeldynga og dro i retning Stokmarknes hvor to elger vandret i veibanen. I bilen hadde han tilfeldigvis med seg kameradronen som han 

– Det er et dyr man har stor respekt for, så det er utrolig å få et så nært møte med den, sier fotografen til NTB.

Les også:  Bo midt blant dyrene

Dyreplageri

Kolbjørn, som til daglig jobber som medielærer i Vesterålen, har fått flere tilbakemeldinger på videoen han la ut på YouTube. Mange var positive, men flere mente det nærgående møtet var dyreplageri.

– Jeg trakk meg hele tiden unna og tolket elgens kroppsspråk dithen at den var nysgjerrig, ikke redd. Det var aldri meningen å skremme den, forklarer han.

Se også:  Svenske Jan-Erik reddet elg

Stor oppmerksomhet

Nå har videoen blitt kjøpt opp av nyhetsbyrået Reuters, noe som betyr at møtet med elgen kan være å se på fjernsyn og nett-TV verden rundt.

– Det er jo veldig god reklame for Stokmarknes og resten av Nord-Norge. Det er gøy at verden får se at vi lever så tett på villmarken, avslutter fotografen som synes videoklippet passer spesielt godt nå midt i elgjakta. 

Kolbjørn har fått internasjonal oppmerksomhet før:  Norsk elev­hyl­lest er en hit på Internett

I videoen under kan du se hele møtet mellom elg og drone. Kjærligheten mellom dem brast raskt da den skjønte at dronen ikke var noe å prøve seg på:

Reisetips: Fem grunner til å besøke Vesterålen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus