Meny

McDonald’s i sjokk: Slik blir kyllingene behandlet

En video filmet av dyrevernsgruppe viser sterke bilder hvor kyllinger blir slått og slaktet på groteske måter. NB! Vi advarer mot sterke bilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fastfoodkjeden har kuttet alle bånd med en gård i Tennessee etter at en video filmet av dyrevernsaktivister ble lekket på Internett.

Videoen viser den grusomme behandlingen flere kyllinger får på T&S Farm i delstaten Tennessee i USA.

Matprodusenten Tyson Foods, som hittil har fått kyllingkjøttet sitt levert fra denne gården, leverer kjøttet videre til McDonald’s i form av nuggets.

Se også: Forlatte hester funnet med over én meter lange hover

Dyrevernsgruppen Mercy for Animals som filmet dyremishandlingen, er sjokkerte over at Tyson Foods ikke har hatt noen kontroll på gårdens behandling av dyrene.

– At Tyson har kåret gården til «Årets beste dyrker» fem år på rad, viser selskapets totale mangel på meningsfull dyrevelferdspolitikk og -tilsyn. Vi har overlevert videobildene til politiet og håper de vil ta saken videre, sier president i dyrevernsorganisasjonen, Mercy for Animals.

Etter at opptakene ble lagt ut på nett, slapp McDonald’s en pressemelding hvor de skriver at T&S Farms mishandling av dyrene er «helt uakseptabelt», og legger til at de støtter Tysons beslutning om å avslutte kontrakten med gården.

Representanter ved gården har ikke vært tilgjengelige for å kommentere videobildene.

Les også: Avslører brutal dyre­mis­hand­ling

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus