Nå blir løvejegeren jaget:

«Du er avskyelig. Verden vil finne deg.»

Den amerikanske tannlegen som er anklaget for å ha drept løven Cecil får nå en smakebit av å bli jaktet selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motstandere av jakten demonstrerer både utenfor hans hjem og hans arbeidsplass. De har hengt opp plakater som forteller i klare ordelag hva de synes om tannlege Walter Palmer. At Palmer selv hevder at han trodde jakten var gjort på lovlig måte, har ikke hindret hatet som nå er rettet mot ham.

Les også: Amerikansk jeger drepte løven Cecil

Twitter-storm

Demonstranter utenfor tannlegeklinikken levner liten tvil om hva de mener om tannlegen Walter Palmer. Foto: Adam Bettcher / Afp
Demonstranter utenfor tannlegeklinikken levner liten tvil om hva de mener om tannlegen Walter Palmer. Foto: Adam Bettcher / Afp

Tidligere i uka møtte en gruppe demonstranter opp utenfor det stengte tannlegekontoret hans i Minneapolis i Minnesota for å markere sine standpunkt. Men det største utløpet for hatet finner man heller på internett og særlig på sosiale medier.

Her kan du se alle som tvitret om løven Cecil de syv første timene etter at hendelsen ble kjent:

Artikkelen fortsetter under grafikken.

Og selv om noen setter i gang innsamlingsaksjoner for å bevare og utvide reservater, så er sinnet det mest slående.

Ricky Gervais, som er svært opptatt av jakt tvitret:

Og Mia Farrow har fått svært mye kritikk i ettertid for å ha vært den første som tvitret hjemmeadressen til tannlegen. Ettterpå slettet hun tvitringen.

Men denne tegneserietegneren har nok truffet stemningen på hodet:

Ber om utlevering

Theo Bronkhorst (t.h.) og Trymore Ndlovu kommer til høringen om jakten på løven Cecil. De er begge siktet for ulovlig jakt. Foto: Epa
Theo Bronkhorst (t.h.) og Trymore Ndlovu kommer til høringen om jakten på løven Cecil. De er begge siktet for ulovlig jakt. Foto: Epa

Men hva Palmer Walters selv måtte mene om oppmerksomheten er ikke kjent. Hvor han nå befinner seg er heller ikke kjent, annet enn at han har returnert til USA.

Miljøminister Oppah Muchinguri i Zimbabwe omtalte fredag tannlegen Walter Palmer som en «utenlandsk krypskyter» som har finansiert ulovlig jakt. Så vidt hun vet er prosessen med å kreve ham utlevert fra USA allerede i gang.

Fram til nå har ikke fellingen av Cecil fått mye oppmerksomhet av Zimbabwes regjering.

De to som skal ha tilrettelagt jakten på Cecil, er blitt tiltalt for krypskyting i Zimbabwe. I USA har direktoratet for naturforvaltning USFWS opplyst at også de gransker saken.

Hodet overlevert til politiet

Uansett hvor Walters måtte befinne seg ser det imidlertid ikke ut til at han får trofeene han var ute etter. Løven Cecil ble halshugget og skinnet fjernet etter at den var død. Men hodet og skinnet er nå overlevert til politiet i steden for å bli sendt tilbake til USA, som planer var, ifølge Telegraph.co.uk.

Cecil slapper av i Hwange National Park. Foto: Andy Loveridge / Ap


Dette er saken: Løven Cecil

Løven Cecil skal ha blitt lurt ut av en nasjonalpark med lokkemat og skutt med pil og bue tidligere i sommer.

Angivelig gikk det nærmere 40 timer før den skadde løven ble skutt med rifle og drept.

Jegeren viste seg å være en amerikansk tannlege som nå opplever å selv bli jaget.

Personvernpolicy