Sunne mus fra sperm på romreise

En dose frysetørket musesperm som ble sendt opp i verdensrommet, ble siden brukt i kunstig befruktning. Tross noen mutasjoner, ble resultatet sunne musebabyer.

Mutasjonene oppsto som følge av strålingen sædcellene ble utsatt for å løpet av månedene på Den internasjonale romstasjonen. Ifølge de japanske forskerne som gjennomførte eksperimentet, vokste musene som ble skapt med sædceller «fra verdensrommet» opp sunne og friske og med mulighet til å formere seg som normalt.

Forskerne sier de har tatt et stort skritt i retning av å kunne bringe fram andre pattedyr, også mennesker, med sædceller som er oppbevart i verdensrommet. De ser for seg lange romreiser som kan vare i flere år eller generasjoner og sier assistert befruktning kan bli brukt til å ale opp husdyr og unnfange mennesker.

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden