Russisk romrakett brant opp i atmosfæren

Et ubemannet russisk romfartøy med forsyninger til romstasjonen ISS brant opp i atmosfæren etter oppskytingen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tapet av fartøyet skjedde trolig 190 kilometer over det avsidesliggende, ubefolkede fjellområdet Tuva, heter det i en uttalelse fra den russiske romfartsorganisasjonen Roskosmos.

Kontakten med romraketten av typen Sojuz-U ble brutt noen minutter etter at den ble skutt opp fra Bajkonur i Kasakhstan. Raketten fraktet et lastefartøy med forsyninger til Den internasjonale romstasjonen (ISS).

2,4 tonn med drivstoff, mat og utstyr var om bord i fartøyet. Roskosmos forsikrer at ulykken ikke vil skape problemer for astronautene på romstasjonen, og den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA opplyser at det er tilstrekkelig med forsyninger på ISS.

Etter at USA «pensjonerte» sine romferjer, er Russlands romraketter eneste mulighet for astronauter som skal til ISS. Sojuz-rakettene anses vanligvis for å være sikre, men en ubemannet oppskyting mislyktes også i fjor vår. Da ble alle romferder innstilt i nesten tre måneder mens ulykken ble gransket.

Les også: Romrakett eksploderte i Florida

Vellykket landing for privat romrakett

Mislyktes i å lande romrakett til sjøs

Romrakett eksploderte etter oppskyting

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden