Forskere: – Signaler fra romvesener kan være funnet

Canadiske forskere har fanget opp mystiske signaler fra et antall stjerner. Deres teori er at intelligent liv kan stå bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskerne baserer seg på en ny analyse av merkverdige frekvensendringer fra et lite antall stjerner. De kan tolkes som indikasjoner på signaler som stammer fra intelligent liv som forsøker å gjøre oss oppmerksom på deres eksistens, skriver The Independent.

I rapporten heter det at fenomenet er registrert fra 234 stjerner av de 2,5 millionene som forskerne har observert i en omfattende undersøkelse.

Forskerne har ingen umiddelbar forklaring på hva dette betyr, og teorien deres er at det kan dreie seg om signaler fra intelligent liv.

– Vi har avdekket at signalene har den nøyaktige utformingen fra det vi kan forvente fra utenomjordisk intelligent liv, slik vi har regnet oss fram til det i en tidligere studie, og derfor er det enighet rundt denne hypotesen, skriver forskerne Ermanno F. Borra og Eric Trottier ved Laval-universitetet i Quebec i Canada i den nye analysen.

Les også: Hawking: – Menneskeheten risikerer selvutslettelse

Studien er omtalt i tidsskriftet Publications of the Astronomical Society of the Pacific, med tittelen «Discovery of peculiar periodic spectral modulations in a small fraction of solar type stars». Forskernes opprinnelige tittel skal ifølge et førsteutkast ha vært «Signals probably from Extraterrestrial Intelligence».

Men forskerne understreker at det trengs videre studier for å bekrefte eller avvise hypotesen.

– Det er for tidlig å slå kategorisk fast at signalene kommer fra aktiviteter knyttet til utenomjordiske sivilisasjoner, uttaler forskerne.

Her kan du lese alle våre saker om astronomi

Les også:

Hawking kommer til Norge i 2017

Hawking lanserer jakt på utenomjordisk liv

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden