Forskning viser at det finnes minst to billioner galakser

Det finnes minst to billiarder galakser
Det finnes minst to billiarder galakser
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes minst ti ganger flere galakser enn først antatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere trodde man at det var 200 milliarder galakser i verdensrommet, men tallet viser seg å være mye høyere. Universets størrelse var allerede uforståelig stort, før forskning viste at det finnes ti ganger så mange galakser enn tidligere antatt.

Les også: Ny Hubble-rekord: Har sett galakse 13 milliarder år tilbake i tid

Astrofysiker Christopher J. Conselice ved Universitetet i Nottingham publiserte resultatene av et arbeid med Hubble-teleskopet og andre instrumenter i «The Astrophysical Journal» i forrige uke. Undersøkelsene han og forskerteamet har gjort viser at det finnes to billioner galakser – minst.

– Universet er mye større enn noen kunne ha gjettet. Og det virkelige antallet galakser kan være enda høyere, sier Conselice, ifølge the Guardian.

Forskerne brukte Hubble-teleskopet til å se på galakser langt unna. På grunn av lysets hastighet ser derfor teleskopet tilbake i tid. Når det tar bilde av en galakse 100 millioner lysår unna, ser vi galaksen slik den så ut for 100 millioner år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I forskningsprosjektet så de 13 milliarder år tilbake i tid, men selv ikke Hubble-teleskopet kan se de eldste galaksen. Derfor måtte det matematiske beregninger til for å komme frem til at det er to billioner galakser.

Les også:

Kina sender astronauter til romlaboratorium

NASA filmet sjeldent fenomen i verdensrommet

Radiosignal fra verdensrommet