Obama inngår Mars-avtale med private aktører

USAs president Barack Obama børstet tirsdag støv av sine åtte år gamle uttalelser om at USA skal sende astronauter til Mars, og kunngjorde at myndighetene nå har inngått samarbeid med private aktører.
USAs president Barack Obama børstet tirsdag støv av sine åtte år gamle uttalelser om at USA skal sende astronauter til Mars, og kunngjorde at myndighetene nå har inngått samarbeid med private aktører.

USAs president Barack Obama kunngjorde tirsdag at amerikanske myndigheter i samarbeid med private aktører skal sende folk til Mars innen utgangen av 2030-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er glad for å kunngjøre at vi samarbeider med våre kommersielle partnere for å bygge nye habitater i stand til å opprettholde og transportere astronauter på langvarige oppdrag i verdensrommet, skriver Obama i en kronikk for CNN.

Obama nevner ikke noe i sin artikkel om hvilke kommersielle aktører som skal samarbeide med myndighetene for å sende folk til Mars og opprette kolonier på den røde planeten. Obama sa også da han overtok som president for snart åtte år siden at USA vil sende folk til Mars innen 2030-tallet.

Les også: SpaceX-sjef lover morsom tur til Mars-koloni

I slutten av forrige måned la Elon Musk, PayPal-grunnlegger, Tesla-gründer og sjef for SpaceX, fram en mer konkret plan. Musk forklarte hvordan hans selskap vil være i stand til å frakte mennesker til Mars og etablere en by med 1 million mennesker innen 40-100 år. Musk sa at det første fartøyet med mennesker skal forlate Jorden i 2024.

Les også: NASA testet rakettmotor som skal sende mennesker til Mars

Det er uklart om Obama antyder at myndighetene nå har inngått avtale med SpaceX. SpaceX har overfor nyhetsbyrået AFP ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Obama skriver i sin artikkel at flere detaljer blir lagt fram på en konferanse i Pittsburgh senere denne uken.

Personvernpolicy