Beslagla over 3 millioner overgrepsbilder – én person siktet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Salangen har beslaglagt over 3 millioner overgrepsbilder av barn. En mann er siktet i saken, opplyser lensmannskontoret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Salangen lensmannskontor opplyser til Folkebladet at de nå ruller opp det som kan bli Norges mest omfattende sak om nedlasting av materiale som viser overgrep mot barn.

Den siktede mannen har i politiavhør erkjent å ha lastet ned overgrepsbilder og videoer av barn, ifølge NRK.

3.324.225 stillbilder og 21.161 videoer er kategorisert som straffbart materiale. I tillegg er 1,3 millioner bilder og flere tusen videoer kategorisert som potensielt straffbare, ifølge avisen. Lensmann i Salangen, Hans Roar Rasmussen, beskriver saken som «hinsides enhver fatteevne».

– Dette er et enormt omfattende materiale, også i en nasjonal målestokk. Jeg har fått tilbakemelding på at denne saken er en av de største sakene i Norge, kanskje den aller største, sier Rasmussen.

Steffen Ravnåsen, som leder påtaleenheten i det som tidligere var Midtre Hålogaland politidistrikt, bekrefter overfor Nordlys at en mann som er hjemmehørende i området, er siktet for besittelse av ulovlig seksuelt overgrepsmateriale mot barn. Forholdet har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Den siktede er ikke varetektsfengslet, men det er tatt beslag av en del datautstyr. Både datakrimenheten i Harstad og Kripos bistår i etterforskningen.

Politiet utelukker ikke at flere personer er involvert i saken.