Hva med en romreise til Mars eller Venus?

Planeten Kepler-16b går rundt to stjerner, hvilket gir solnedgang i en klasse for seg, lik den vi ser i den opprinnelige «Star Wars»-filmen.
Planeten Kepler-16b går rundt to stjerner, hvilket gir solnedgang i en klasse for seg, lik den vi ser i den opprinnelige «Star Wars»-filmen.

Se fantastiske visjoner av futuristiske reiser til fjerne avkroker av vår galakse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utsiktene til å reise ut i universet, oppleve og til og med bosette seg på planeter og fjerne galakser synes like langt unna i dag som før «Star Trek» dukket opp på TV på 1960-tallet.

Slikt legger likevel ikke hindringer for kreativiteten, som vi ser tydelig på disse plakatene laget av Dan Goods i forbindelse med kampanjen «Visions of the Future» som viser oss hvordan slike romreiser kunne blitt reklamert på et reiselivskontor anno 1950- og 1960-tallet.

Les også: Solsystemet kan ha en ukjent planet

Jet Propulsion Laboratory bygger og styrer satellitter og romsonder for Nasa. På sine hjemmesider har de publisert de lekkert designede plakater i sterk futuristisk stil.

Den røde tråden er fantasifulle reiser til fjerne planeter og himmellegemer i en tenkt fremtid, og samtlige plakater kan du laste gratis ned, skrive ut og henge opp på veggen hjemme.

Jorden er for øyeblikket det eneste objektet i verdensrommet der vi vet det finnes liv, men stadig flere av oss tviler på at jordkloden vår er den eneste blant milliarder av planeter som er bebodd. Men inntil vi finner utenomjordisk liv, må vi ikke glemme å ta vare på vår egen planet.

Les også: Mystiske is-sletter funnet på Pluto

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus