Forskere har funnet hundrevis av skjulte galakser

Har ligget «gjemt» bak Melkeveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere fra The International Centre for Radio Astronomy Research (ICRAR) i Australia kunne tirsdag kveld offentliggjøre et revolusjonerende funn. De har funnet flere hundre tidligere ukjente galakser, «bare» 250 millioner lysår unna jorden.

Les også: Nasa skal lete etter liv på Jupiter-måne

Skjulte galakser

Totalt fant forskerne 883 galakser bak vår egen, Melkeveien. En tredjedel av dem har aldri før vært oppdaget.

Oppdagelsen kan muligens bidra til å forklare « Den store tiltrekkeren»» som er en tyngdekraftspåvirkning på galakser.

– Melkeveien er selvfølgelig vakker og det er veldig interessant å studere vår egen galakse, men den blokkerer helt utsynet til fjernere galakser bak den, forteller forsker Lister Staveley-Smith i en pressemelding.

Les også: Mystiske is-sletter funnet på Pluto

Radiobølger

– Vi har brukt flere teknikker, men kun radioobservasjoner har virkelig klart å gjøre det mulig for oss å se gjennom det tykkeste laget av støv og stjerner.

Forskerne skal ha indentifisert flere nye strukturer som kan hjelpe til å forklare bevegelsene til Melkeveien. Blant dem tre galaksekonsentellasjoner og to nye superhoper.

– En gjennomsnittlig galakser inneholder hundre milliarder stjerner, så å finne hundrevis av nye galakser gjemt bak Melkeveien peker i retning av mye masse vi aldri før har sett, opplyser professor Renée Kraan-Korteweg ved Universitetet i Cape Town i pressemeldingen.

Resultatet ble først publisert i tidsskriftet The Astronomical Journal og involverer forskere fra Australia, Sør-Afrika, USA og Nederland.

Les også:

Kina vil først til «The Dark Side of the Moon»

Det sorte hullet glefser i seg stjernen

Personvernpolicy