Meny

NASA mener Mars er et oppnåelig mål

Mars sett med romteleskopet Hubble. Foto: NASA handout/Reuters/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NASA mener USA er nærmere å sende en astronaut til Mars enn noen gang tidligere. Torsdag kom den amerikanske romfartsorganisasjonen med en oppdatert Mars-strategi.

Et 36-siders strategidokument legges fram før samtaler i den amerikanske kongressen om budsjettet for nærmere utforskning av verdensrommet. Det skal også være et stort romfartsmøte i Jerusalem neste måned.

Ifølge dokumentet mener NASA at det er løselige problemer som gjenstår før det første menneske kan sette foten på Mars, men romfartsorganisasjonen har ikke satt noe tidspunkt for når det kan skje.

– USA er nærmere å sende en amerikansk astronaut til Mars enn noen gang tidligere i historien, sier NASA-sjef Charles Bolden.

Astronauter som blir sendt til Mars må regne med tilbringe tre år i verdensrommet.

Å jobbe og bo i verdensrommet innebærer å akseptere at det er forbundet med risiko, og en tur til Mars er verdt det, mener NASA, som i dokumentet beskriver Mars som et «oppnåelig mål».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus