Meny

Se! På Pluto er også himmelen blå

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NASA har funnet ut at atmosfæren på Pluto, i likhet med jorden, også er blå.

Det er NASAs New Horizons-sonde som fanget opp den tynne tåkete atmosfæren rundt Pluto.

– Hvem skulle tro at vi kunne finne blå atmosfære i Kupier-beltet? sier Alan Stern ved Southwest Reasearch Institute, ifølge en pressemelding fra NASA først gjengitt av Aftenposten.

Atmosfæren som ligner på jorden sin, er ikke den eneste overraskende nyheten til NASA. De meldte at de hadde funnet en rekke mindre områder med vannis på dvergplanetens overflate. Men her er isen farget rød.

– Jeg er overrasket over at vannisen er så rød, forteller Silvia Protopapa ved universitetet i Maryland i pressemeldingen fra NASA.

Overflaten på Pluto består i hovedsak av nitrogenis og en del metanis.

New Horizons-sonden er for øyeblikket over 5 milliarder km. fra jorda og vil sende hjem datapakker med informasjon om Pluto gjennom resten av 2015 og godt inn i 2016.

Sjekk også flere av godbitene som allerede er sendt hjem, etter at sonden i sommer nådde Pluto etter en ni år lang reise:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus