Timbuktu krever The Hives for millioner

Timbuktus bankkonto er blitt tappet for millioner. Nå krever han andre artister for pengene. (Foto: Scanpix)
Timbuktus bankkonto er blitt tappet for millioner. Nå krever han andre artister for pengene. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire millioner kroner er forsvunnet fra Timbuktus bankkonto. Nå krever han kolleger for pengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): 4,9 millioner svenske kroner er blitt borte fra Timbuktus selskap SFG i perioden 2006–2008. Pengene er gjennom en rekke utbetalinger overført til syv forskjellige selskap, eid av artister som The Hives, The Ark, The Soundtrack Of My Lives, Europe og Weeping Willows.

De berørte artistene skal selv ikke ha vært aktive i saken, men Timbuktu truer nå likevel med politianmeldelse.

- Vi har prøvd å få pengene tilbake siden mars, men ingenting har skjedd. Derfor må vi nå vurdere å politianmelde saken, uttaler Timbuktu i et åpet brev han har sendt svenske medier.

Hundrelapp på kontoen

Det var i høst Timbuktu oppdaget at det bare sto en hundrelapp på kontoen til sitt selskap SFG, mens han hevder det skulle stått fire millioner norske kroner der. Etterfølgende gransking avslørte at en ansatt i selskapet Tambourine Studio, som forvaltet finansene både til Timbuktu og de nevnte artistene, skal ha gjennomført flere titalls udokumenterte transaksjoner på kryss og tvers mellom de ulike selskapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både The Ark og Europe skal ha tilbakebetalt mesteparten av det de har fått, men The Hives skal ifølge Timbuktu fortsatt skylde ham 3,9 millioner svenske kroner, mens bandet Weeping Willows er krevd for en halv million svenske kroner.

Feil, men ikke artistenes feil

Etter at saken sprakk i svensk media for et par dager siden, har Timbuktu sendt ut et åpent brev, der han redegjør for saken, slik han oppfatter den. Der presiserer han at han ikke påstår at noen av hans artistkolleger har hatt ansvar for de feilaktige overføringene, men fastslår samtidig at «de har fått mine penger, direkte fra min bankkonto til deres. Det er feil, og jeg vil bare ha pengene mine tilbake».