Stortinget refser regjeringen for treg utbetaling til permitterte – men sier nei til «sommerpenger»

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er skuffet over at Stortinget ikke vil brette opp ermene og sikre permitterte som fortsatt ikke har fått penger fra Nav, et ekstra forskudd i sommerpenger. Foto:
Rødt-leder Bjørnar Moxnes er skuffet over at Stortinget ikke vil brette opp ermene og sikre permitterte som fortsatt ikke har fått penger fra Nav, et ekstra forskudd i sommerpenger. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Regjeringen får kritikk for at det har gått så tregt å få på plass ordningen med lønnstilskudd til permitterte. Men Stortinget sier nei til hasteutbetaling.

Det går fram av en innstilling fra finanskomiteen som skal behandles i Stortinget fredag.

«Komiteen har forståelse for at koronapandemien utgjør en ekstraordinær situasjon, men mener likevel at utbetalinger burde skjedd raskere … Det er ikke akseptabelt at mange tusen går sommeren i møte uten å ha den inntekten de har krav på», heter det i innstillingen.

Les også: Nav har utbetalt 13,4 milliarder til arbeidssøkere siden starten av coronakrisen

Nei til «sommerpenger»

Onsdag behandlet finanskomiteen et forslag fra Rødt om at alle permitterte som fortsatt ikke har fått penger fra Nav, skulle få en hasteutbetaling på 20.000 kroner for å slippe å gå blakke i sommerferien.

Men det sier komiteen, med unntak av Rødt og MDG, nei til.

Dermed ser det ut til at både Ap, Sp og Frp, som tirsdag uttalte til TV 2 at de stilte seg positivt til en slik hasteutbetaling, har snudd i saken.

I forslaget fra Rødt het det at forskuddet på 20.000 kroner ikke skulle føre til trekk i andre ytelser fra Nav enn lønnskompensasjonen og dagpenger, eller kreves tilbakebetalt.

Les også: Svensker og dansker i Oslo hardest rammet av coronaledigheten

Skuffet

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er skuffet over utfallet.

– Det er bra at hele Stortinget nå kritiserer regjeringen for å ha vært for treige med å få på plass en løsning og krever at regjeringen sikrer inntekt til alle som fortsatt ikke har fått penger. Dessverre velger Arbeiderpartiet, Frp og Senterpartiet å lytte til regjeringens advarsler mot Rødts forslag, sier Moxnes til NTB.

I innstillingen understreker finanskomiteen at den forventer at regjeringen vurderer ytterligere tiltak for å sikre at folk raskt får pengene de har krav på, dersom de som har krav på lønnskompensasjon og har ventet lenge, ikke har fått penger i løpet av juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært