Per Sandbergs nye liv: Åpner ny restaurant

<p>Tidligere Frp-nestleder Per Sandberg og Bahareh Letnes har endelig åpnet Grand Bar i Halden. Puben, som er en del av det gamle Grand Hotel ved togstasjonen, har vært stengt i flere år og Sandberg har selv vært med på å pusse den opp. Nå blir det også restaurant. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.</p>
Tidligere Frp-nestleder Per Sandberg og Bahareh Letnes har endelig åpnet Grand Bar i Halden. Puben, som er en del av det gamle Grand Hotel ved togstasjonen, har vært stengt i flere år og Sandberg har selv vært med på å pusse den opp. Nå blir det også restaurant. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tidligere Frp-statsråd Per Sandberg (60) ligger ikke på latsiden. Først var det bar, så restaurant. På sikt er målet å bli hotelldirektør.

Det er aldri stille rundt den engasjerte trønderen. I årevis har han satt sitt preg på norsk politikk. Uredd har han kastet seg inn den ene omstridte saken etter den andre.

Men etter et langt politisk liv og flere fremskutte posisjoner, blant annet som fiskeriminister i Erna Solbergs regjering, justis- og beredskapsminister samt Frps 1. nestleder, har Per Sandberg funnet nye arenaer å bruke sin energi på.

De siste årene har han blant annet deltatt i realityprogrammene Farmen kjendis, Skal vi danse og Charterfeber.

– En lettelse å komme i gang

Nå er det serveringsbransjen som får dra nytte av Sandbergs kapasitet. I midten av mai åpnet han og kjæresten Bahareh Letnes den nye Grand Bar i Halden. Ifølge innehaverne er dette en brun pub med pianobar, «eksotisk mat» og «masse sjel.

– Det var en lettelse å komme i gang og tappe den første halvliteren, fortalte Sandberg til NTB under åpningen.

Nå er Sandberg og Bahareh klare for å utvide konseptet med egen restaurant.

«Hotellet åpner også for sommerdrift den 12. juni. Hva med en Grand Weekend på Grand Hotell og Bar? Ta med hele familien, vi har 32 rom», opplyser Per Sandberg på Facebook.

Bahareh: – Nå fikk jeg begge drømmene mine oppfylt

I et intervju med Se og Hør røper Bahareh Letnes hva som skal stå på menyen.

– Det blir en asiatisk restaurant med både persisk, thai og kinesisk mat. Jeg har jo selv jobbet i restaurantbransjen før, og kan litt mer om mat. Det har jo alltid vært en stor drøm for meg å drive restaurant og bar, og nå fikk jeg begge drømmene mine oppfylt, forteller hun.

Paret har signert en treårskontrakt for å kunne drive bar, kjøkken og restaurant. De har allerede rekruttert flere servitører, kokk og vaskehjelp.

– Det er Bahareh som blir daglig leder, mens jeg skal stå og skjenke øl, prøve å lage drinker, rydde og snakke med folk. Men man skal ikke se bort ifra at jeg må servere litt, sier Sandberg til Se og Hør.

Hotelldirektør neste?

Paret har tidligere fortalt til TV 2 at de på sikt har ønske om å ta over både både restauranten og selve hotellet.

– Baren er vi stort sett ferdig med, trinn to blir da å få i gang vinstue og restaurant. Så er hotellet tredjetrinnet, fortalte Sandberg i begynnelsen av mai.

Nå som trinn to allerede er i boks er Per Sandberg kun ett trinn fra å kunne titulere seg som hotelldirektør.

VIDEO: Per Sandberg og Bahareh Letnes på vannscooter: – Det er skummelt!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært